1.9.2012

U-571 (2000)



Huhtikuu 1942. Yhdysvaltojen merivoimat kamppailevat voimattomina natsien sukellusveneitä vastaan, sillä saksalaisilla on käytössään Enigma - salainen koodauslaite, jonka koodia Yhdysvallat eivät ole onnistuneet purkamaan. Vanha sukellusvene S-33 miehistöineen lähetetään kauas vihollisten linjojen taakse tehtävänään hakea tämä huippusalainen koodauslaite saksalaisten sukellusveneestä.
Salaiseen tehtävään pestatun sukellusveneen kipparina toimii kokenut konkari Mike Dahlgren (Bill Paxton) ja perämiehenä Andrew Tyler (Matthew McConaughey), jonka olisi jo pitäny saada ylennys ja päästä kipparoimaan omaa sukellusvenettä. S-33:n miehistö koostuu tavallisista merisotilaista, joista useimmat ovat nuorempia kuin heidän luotsaamansa sukellusvene, mukana mm. Tylerin paras ystävä Pete Emmett (Jon Bon Jovi) ja päällikkö Klough (Harvey Keitel). Kukaan heistä ei merelle lähtiessään tiedä, mikä heitä odottaa...
Elokuva tuli mukaan kirpputorilta muistaakseni hintaan 2€. Olinkin tätä jo jonkin aikaa metsästänyt, ja nyt se löytyi sopivaan hintaan joten ostin sen. Kyseessä on Special Edition versio, ja mukana tuleekin kaikenlaista extra-materiaalia. Elokuvassa on mukavaa toimintaa ja miltei kahden tunnin kestostaan huolimatta en menettänyt mielenkiintoa. Kyllä jokaisen sotaelokuvista pitävän pitäisi tämä katsoa.

U-571 (2000)
Tyylilaji: Sota, Draama
Kesto: 1h 51min
Ohjaus: Jonathan Mostow
Käsikirjoitus: David Ayer, Jonathan Mostow, Sam Montgomery
Pääosissa: Matthew McConaughey, Bill Paxton, Harvey Keitel, Jon Bon Jovi

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti