7.11.2012

Grindhouse: Planet Terror (2007)




Ohjaaja Robert Rodriguez (Sin City) tekee näyttävän paluun riemukkaan villin, zombeja kuhisevan ja päättömän pätevän elokuvan myötä, joka pitää helvetillisessä otteessaan koko kyydin ajan. Rose McGowan, Freddy Rodriguez ja Bruce Willis johtavat nimekästä tähtikaartia tappavan viihdyttävässä taistelussa lihanhimoisen mutanttiarmeijan ja toistaiseksi selviytyneen roskaväkiryhmän välillä. Elokuvahistorian unohtumattomimpiin lukeutuvat sankarittaret kruunaavat totaalisen tajunnanräjäyttäjän.
Tulipa sitten tämäkin leffa katseltua, ja hankintalistalle päätyi saman tien Grindhouse: Death Proof, joka on Quentin Tarantinon ohjaama sarjan toinen elokuva. Koko pakettihan on julkaistu amerikassa yhtenä elokuvana, mutta pätkitty sittemmin kahdeksi. Elokuva alkoi Machete-leffan trailerilla, joka kaiketi kuului kokonaisuuteen? Senjälkeen päästiin suoraan asiaan, myrkkykaasua purkautuu ilmakehään joka sitten alkaa muuttaa ihmisiä zombeiksi. Leffan alku oli mielestäni sekava, mutta puolenvälin paikkeilla alkoi saada juonesta otetta, kun tarinan henkilöt alkoivat kasautua yhteen. Runsaasti verta ja suolenpätkiä tarjoileva elokuva on juuri sellainen "aivot narikkaan" kokonaisuus, joka on hyvä katsella sen suuremmin ajattelematta.
Elokuvan joukkoon on näppärästi sujautettu pieniä poikkeavuuksia tarinan kulkuun, ja kuvanlaatu on välillä ohjaajan tyylin mukaan muutettu heikoksi, joka kyllä sopii elokuvaan.
Kyllä tälläinen toimintamättö jaksaa aina kiehtoa ja viihdyttää.


Grindhouse: Planet Terror (2007)
Tyylilaji: Sci-fi, Kauhu, Toiminta
Kesto: 1h 41min
Ohjaus: Robert Rodriguez
Käsikirjoitus: Robert Rodriguez
Pääosissa: Bruce Willis, Freddy Rodriguez, Rose McGowan, Quentin Tarantino

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti