16.1.2013

Below (2002)




Muistelin nuorempana nähneeni kyseisen elokuvan televisiosta, enkä silloin tainnut sitä loppuun asti uskaltaa katsoa. Hämäriä muistikuvia on selkäpiitä karmivista äänistä ja peileistä tuijottelevista haamuista. Pakkohan kyseinen teos oli katsastaa nyt hieman paremmalla menestyksellä.

Elikkäs jälleen kerran sukellusvene-aiheista elokuvaa tarjolla, tosin hieman eri genreen kallistuen. Veneethän tunnetusti ovat muutenkin kovin kolkkoja paikkoja kaikkine meren äänineen ja rungon natinoineen. Nyt annetaan toinenkin näkökulma, mitä jos ääniä ja natinoita ei aiheuttakaan meri?
Juoni etenee tutulla kaavalla, tilanteet käyvät aina vain tukalammiksi mitä pidemmälle mennään. Vastoinkäymisiä sattuu kaiken aikaa, ja hitaasti miehistöön alkaa kiiriä pelko siitä ettei nyt taidakkaan kaikki mennä niinkuin Strömsössä. Näyttelijäkalustossa tuli vastaan vain yksi tutunnäköinen naama, vaikkei tämä Kauheasta Kankkusesta tuttu partaveikko nyt niin suurta roolia näyttelekkään.
Karmiva ja klaustrofobinen tunnelma pelastaa hieman ontuvan juonen ja suoraansanoen surkean lopun. Mainio kauhuelokuva jos ei aina jaksa katsella verta ja raakaa väkivaltaa.

Kirotut Sielut - Below (2002)
Tyylilaji: Kauhu
Kesto: 1h 41min
Ohjaus: David Twohy
Käsikirjoitus: Lucas Sussman, David Twohy
Pääosissa: Bruce Greenwood, Jason Flemyng, Matthew Davis, Olivia Williams

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti