28.3.2013

Batman Begins (2005)




Bruce Wayne (Bale) taistelee epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Luotettavan hovimestarinsa Alfredin (Caine), komisario Gordonin (Oldman) ja liittolaisensa Lucius Foxin (Freeman) avulla Wayne palaa Gothamiin ja pästää irti alter egonsa Batmanin.

Sitten hieman tuoreempaa Batmania, nimittäin Christopher Nolanin ensimmäinen lepakkomies tuotos. Elokuva aloittaa kaiken alusta, mitä Brucen lapsuudessa tapahtui ja kuinka hänestä tuli Batman. Kaikki tämä kerrotaan paljon tarkemmin ja syvällisemmin kuin aiemmin Burtonin teoksessa. Itseasiassa nuorempana pidinkin elokuvasta juuri kaikkien niiden pienten juttujen vuoksi: salaperäisen Batcaven muuntaminen tukikohdaksi, Batmanien varusteiden kehittely jne.. Batman Beginsin aikana sai kunnon käsityksen Brucen tarkoitusperistä, miksi hän tekee niinkuin tekee. Jopa Gotham Cityä esitellään paremmin ja nyt viimeistään sai käsityksen kaupungin suuruudesta. Synkkyys elokuvassa onkin sitten ihan omaa luokkaansa, viimeisetkin huumorin rippeet paria kohtaa lukuunottamatta on kitketty pois, on pelkkää kieroilua ja vihaa. Christian Bale on loistava Batmanin roolissaan, vetää melkein vertoja Michael Keatonille vaikka onkin typerä verrata uutta ja vanhaa keskenään, niin eri maailmasta ne ovat. Enään Batmanilla ei ole vastassaan vain yhtä tai kahta vihollista, vaan koko kiero Gotham City, hyvin hän silti tuntui selviävän. Lopussa saatiin jo pientä osviittaa tulevasta, josko tässä lähipäivinä ehtisi uppoutua jälleen lepakkojen pariin.


Batman Begins (2005)
Tyylilaji: Toiminta, Rikos, Trilleri
Kesto: 2h 14min
Ohjaus: Christopher Nolan
Käsikirjoitus: Bob Kane, Christopher Nolan, David S. Goyer
Pääosissa: Christian Bale, Katie Holmes, Cillian Murphy, Morgan Freeman, Liam Neeson, Gary Oldman, Michael Caine, Rutger Hauer

4/5

6 kommenttia:

  1. -Huomaan, että kirjoitat paljon elokuvista, joissa on paljon jatko-osia. Tämä tekee blogistasi epämukavaa luettavaa.
    -Kuvat ovat suoraansanottuna paskoja. Onko levyn kuva tarpeellinen? Itse käytän elokuvan virallisia kuvia, eli useinmiten julisteita.
    -Vaikka teksti on muuten mukavaa luettavaa, niin sulkujen käyttö ja se, että tekstin sisällä on paljon asiaa, häiritsee.

    +lisäät vuosiluvun elokuvan perään. Joskus tämä on hyvä, etenkin jos elokuvista on tehty useita versioita.
    +Tekstisi on mukavasti kirjoitettua, eikä liian pitkää.

    Siinä vähän plussaa ja miinusta. Kävisitkö myös blogissani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset palautteesta, risut ja ruusut ovat aina tervetulleita! Tulossa on rutkasti arvosteluja muistakin kuin elokuvasarjoista, leffahyllyni nimittäin pursuaa tällähetkellä katsottavaa. Pahoittelen kuvia, blogin alkuvaihella tullut tapa napata itse kuvat jäi pahasti päälle, ehkäpä jossakin välissä otan opikseni ja vaihdan kuvat.
      Kävin blogissasi, liityin lukijaksi ja aion seurata. Mukavan lyhyitä ja kattavia arvosteluja!

      Rauhalliset pääsiäisen jatkot :)

      Poista
    2. Minä vastaavasti pidän siitä, että olet ottanut valokuvan levystä koteloineen, etkä toisille (itsellenikin) tavanomaiseen tapaan käytä vain ns. julistekuvaa. Tuo levyn kuvaaminen miellyttää jo siksikin, että välillä on hauska nähdä kuinka, ainakin ulkoisesti erilainen levyversio saattaa olla itselläni.

      Poista
    3. Erilaisia julkaisuja alkaa suosituimmista elokuvista olla vähintäänkin tarpeeksi ja saattavathan ne sisältääkin eri asioita joten siitäpä syystä näin on hyvä. Pidän sitäpaitsi siitä kun saa kirpparireissun jälkeen tyhjentää sängystä yhden kulman, napsia nipun kuvia ja mietiskellä että mihin sitä rahansa taas hassasi. Ehkäpä jossain vaiheessa päästän pitkään palvelleen digikamerani eläkkeelle ja hommaan paremmat kuvat ilman heijastumia sun muita! :D

      Poista
  2. Minäkin aloin kannattamaan noita levyn kuvia. Onhan se hyvä että on jotain omaperäistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep :). Päivittelin kaikki kuvat pääsiäisen pyhinä hieman parempiin ja selkeämpiin. Toivottavasti nyt kelpaa! :)

      Poista