22.3.2013

Batman - paluu (1992)




Batman saa jälleen hommia, tälläkertaa vastassa ovat ruoka aikaan kotona ollut viemärirotta Pingviini (DeVito) sekä Kissanainen (Pfeiffer). Kovasti on tätä elokuvaa kehuttu mutta blääh, en pitänyt. Osuvat näyttelijät on kyllä rooleihin saatu kuten ensimmäisessäkin Batmanissa. Jollain tapaa elokuva oli kuitenkin tylsä, alkupuolisko varsinkin, loppua kohden saatiinkin sitten enemmän viihdettä, nekin viihteelliset osiot olivat toiminnallisia jota olisinkin kaivannut lisää, Batman meinasi jäädä pahasti sivuun pahisten viedessä kaiken huomion. Gotham City vaikutti synkältä kuten aina, muttei siitä oikein suurkaupungin fiilistä irronnut, pyörittiin samoissa paikoissa ja niin edelleen. Kaikenkaikkiaan vähän lattea elokuva, tylsä ja mauton, seuraaviltakaan elokuvilta tuskin on odotettavissa parempaa Burtonin siirtyessä ohjaajan roolista pois.


Batman - paluu, Batman Returns (1992)
Tyylilaji: Toiminta, Rikos, Trilleri
Kesto: 2h 2min
Ohjaus: Tim Burton
Käsikirjoitus: Bob Kane, Daniel Waters
Pääosissa: Michael Keaton, Danny DeVito, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken

2½/5

2 kommenttia:

  1. Näin ne mielipiteet vaihtelee. Batman ei ole ikinä kauheasti innostanut, mutta tästä elokuvasta olen aina kovasti tykännyt. Mielestäni Burtonin parhaita. Siitä taas en alkuunkaan pidä mitä Nolan on tehnyt Batmanille. Ei Batmanin kuulu olla niin aidosti synkkä!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa saada kommenttiakin pitkästä aikaa, piristää päivää! Ja totta, hankalaa voisi olla löytää samanlaisen maun omaava henkilö :). Itse pidin vanhemmissa Batmaneissa juurikin siitä, että elokuva ei kertonut pelkästään siitä, miten supersankari listii vihollisiaan monin eri keinoin, vaan sisälsi oikeasti tarinan, huumoripitoisen sellaisen.
    Luultavasti mielipiteisiin vaikuttaa myös se, missä järjestyksessä näitä on nähnyt. Itse näin muistaakseni Batman Beginsin ensimmäisenä, joten sain kuvan Batmanista synkkänä sankarina synkässä kylässä. Nykyaikana vain tuppaa visuaalinen puoli olemaan jokaisella osaalueella tärkeämpi kuin kunnon juoni.

    VastaaPoista