5.3.2013

Suljettu Saari (2010)



Kaksi Yhdysvaltalaista sheriffiä lähtevät saarella sijaitsevaan vankimielisairaalaan tutkimaan karanneen potilaan tapausta. Hurrikaanin vuoksi he jäävät jumiin saarelle, eikä kaikki tunnu olevan kunnossa. Toinen sheriffeistä alkaa nähdä harhanäkyjä ja muuta kummallista.
Kyseessä oli toinen kerta kun näin kyseisen elokuvan, ja täytyy kyllä myöntää että se ei kestä useampaa katselukertaa menettämättä otettaan. Johtunee tosin suuresti elokuvan monimutkaisista juonenkäänteistä jotka tottakai muistaa tässätapauksessa jo etukäteen. Alkuvaiheessa elokuva muistuttaa aivan mitä tahansa psykologista trilleriä, mutta puolesta välistä eteenpäin saa tosissaan käyttää aivojaan pysyäkseen perässä. Juoni etenee monimutkaisesti eikä välillä oikeastaan edes tiedä miten asiat ovat, mikä on totta ja mikä ei.
Kysymyksiä heräilee jatkuvasti eikä niihin kaikkiin saada vastausta kuin vasta ihan viimeisillä minuuteilla, jos edes silloinkaan.
Keskinkertainen aivopähkinä illan pikkutunneille purtavaksi, visuaalisesti komea ja synkkä elokuva tosin toimii sen vain yhden katselukerran ajan.

Suljettu Saari - Shutter Island (2010)
Tyylilaji: Trilleri, Draama
Kesto: 2h 18min
Ohjaus: Martin Scorsese
Käsikirjoitus: Dennis Lehane, Laeta Kalogridis
Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti