30.3.2013

Yön Ritarin Paluu (2012)



Häpäisty Batman katosi salaperäisesti otettuaan kontolleen piirisyyttäjä Harvey Dentin kuoleman. Juonittelevan Kissanaisen (Hathaway) ja häikäilemättömän mielipuolen Banen (Hardy) ilmestyttyä maisemiin Bruce Waynen on kuitenkin palattava omasta piilopaikastaan ja käytävä lopullinen taistelu Gotham Cityn ja oman henkensä pelastamisesta.
Empä saanut aikaiseksi käydä teattereissa katsastamassa uusinta Batmania, joten näin sen nyt ensikertaa. Itseasiassa ostin elokuvan jo kuukausia sitten Anttilasta ilmeisesti hinnoitteluvirheen vuoksi dvd-version hintaan, mutta koska tahdoin nähdä kaikki lepakkomiehen seikkailut järjestyksessä, tuli se katsottua vasta nyt.
Pelkäsin etukäteen tylsistyväni katselun aikana, kesto nimittäin lähentelee kolmea tuntia, ja puolessa välissä tosiaan kävi näin. Elokuvassa parsitaan kokoon kahden edellisen leffan tapahtumat, asioita paljastetaan ja taustoja valotetaan lisää. Ihan toivottu juttu, näin koko tarina saadaan pakettiin eikä kysymyksiä liiemmin jää. Jotta Bane ei olisi jo tarpeeksi kova vastus, saadaan mukaan myös kiero nahkaasuun pukeutunut kissatyty, joka yllätysyllätys aiheuttaa Waynemanilla sydämentykyksiä. Jos olen aikaisemmin pitänyt Batmanin ääntä typeränä mörinänä, vei Banen ääni nyt voiton. Herranjumala mistä he ovat sen mölinän repäisseet! Mutta se niistä, Yön ritarin paluu oli visuaalisesti jälleen kerran loistokasta katseltavaa, äänitehosteet olivat mahtavia ja Batmanin välinevarastoa kartutettiin ainakin yhdellä messevällä lentovekottimella.
Ihan hyvä päätös hyvälle sarjalle, pikkuisen liian pitkä mutta saatiimpahan tarina kunnolla paketoitua. Ilmeisesti ohjaaja petasi hieman sen varaan, jos joku vaikka joskus innostuisi jatkamaan Batmanin seikkailuja.

Yön Ritarin Paluu - The Dark Knight Rises (2012)
Tyylilaji: Toiminta, Rikos, Trilleri
Kesto: 2h 44min
Ohjaus: Christopher Nolan
Käsikirjoitus: Christopher Nolan, Jonathan Nolan, David S. Goyer
Pääosissa: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Gary Oldman, Morgan Freeman

3½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti