11.5.2013

Avatar (2009)




Halvaantunut Jake Sully (Worthington) lähtee Pandora-planeetalle korvaamaan kuollutta veljeään. Hän saa oman avatar-kehon ohjastettavakseen. Pandoran alkuperäiskansa on tarkoitus käännyttää hyväntahtoisiksi jotta päästään käsiksi planeetan rikkauksiin. Kuten arvata saattaa, Jake löytää elämänsä rakkauden alkuasukkaiden joukosta ja jättää projektin sikseen. Sehän ei muille käy, sota syttyy ja ongelmia tulee.

Kolmen Oscarin voittaja, Cameronin ohjaama Avatar on visuaalisesti hiton tyylikäs elokuva. Pandoran luonto on viilattu huippuunsa eikä ihme, onhan elokuvaan pistetty rutosti rahaa. Paikalliset elukat ovat kuin Jurassic Parkista varastettu ja räikeillä väreillä värjätty, löytyipä siellä yhdeltä möngertäjältä samat äänet kuin edellämainitussa esiintyneillä raptoreilla. Juoni sitten onkin aikalailla peruskauraa, rakkaustarina vesittää kaiken ja sitä sitten puidaan loppuminuutit, tai tässätapauksessa tunnit. Homman taustoja ei myöskään esitellä tarpeeksi, planeetan historia ja sensemmoiset jäävät vähän pimentoon. Mitä sitä turhia höpisemään, visuaalisesti loistelias elokuva muiden osaalueiden jäädessä vähän kuivahkoiksi. Jatkoa odotellessa.

Avatar (2009)
Tyylilaji: Fantasia, Sci-fi, Toiminta, Seikkailu
Kesto: 2h 35min
Ohjaus: James Cameron
Käsikirjoitus: James Cameron
Pääosissa: Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoe Saldana, Joel Moore, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi

3½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti