16.6.2013

Inception (2010)




Mestarivaras Dom Cobbin (DiCaprio) erikoisalaa on alitajuntaan kätkettyjen salaisuuksien pihistäminen. Sen johdosta hänestä on tullut tärkeä tekijä teollisessa vakoilussa... ja takaa-ajettu. Cobbin ja hänen ryhmänsä uutena tehtävänä ei ole idean varastaminen, vaan sen istuttaminen. Jos he onnistuvat siinä, tuloksena on täydellinen rikos.
Äärimmäisen paljon hehkutettu ja ylistetty elokuva, joka on kyllä mielestäni hieman yliarvostettu. Toisaalta, onhan siihen rahaakin käytetty eikä näyttelijäkaartikaan koostu ihan mistään sunnuntaityypeistä. Juoni oli jokseenkin sekava, mutta ilmeisesti elokuva tarvitsee vain useamman katselukerran. Pituutta oli hitusen liikaa, varsinkin yön pimeimpinä hetkinä katsottaessa pisti väsyttämään armottomasti. Painovoiman ja ajan kanssa kikkailu oli koko elokuvan suola ja Hans Zimmer onnistui luomaan jälleen loistavat musiikit. Hieno esimerkki siitä mitä rahalla saa tehtyä.

Inception (2010)
Tyylilaji: Sci-fi, Trilleri, Toiminta
Kesto: 2h 27min
Ohjaus: Christopher Nolan
Käsikirjoitus: Christopher Nolan
Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Cillian Murphy, Ellen Page, Ken Watanabe, Marion Cotillard, Michael Caine

3½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti