14.7.2013

Harry Potter ja Azkabanin vanki (2004)




Kolmas kouluvuosi käynnistyy, vaarallinen vanki Sirius Musta on paennut ja Azkabanin ankeuttajat päästetään ahdistelemaan oppilaita. Harry saa kuulla Mustan jahtaavan häntä, eikä kulu aikaakaan kun Musta jo tuntuu löytäneen hänet. Ankeuttajat aiheuttavat ongelmia, hevoskotka tuomitaan kuolemaan ja murhaaja on kintereillä, ei siis vältyltä kommelluksilta nytkään.
Ehkäpä yksi suosikkini Potter-leffoista. Edellisiin verrattuna meno on paljon synkempää, mutta tapahtumat on nidottu onnistuneesti yhdeksi kokonaiseksi kekseliääksi paketiksi, varsinkin loppupuoliskon ajan kanssa temppuilu on mielenkiintoista katseltavaa. Oldman hoitaa roolinsa Siriuksena hyvin ja päänäyttelijäkolmikko kasvaa pikkuhiljaa joka näkyy myös elokuvan tasossa. Yksi suosikkinäyttelijöistäni, edellisissä osissa Dumbledoren roolissa ollut Richard Harris joutui valitettavasti päättämään maallisen vaelluksensa, ja hänen tilalleen astunut Michael Gambon ei ollut aivan yhtä vakuuttava. Pienistä huomautuksista huolimatta kelpo elokuva.

Harry Potter ja Azkabanin vanki (2004)
Tyylilaji: Seikkailu, Fantasia
Kesto: 2h 16min
Ohjaus: Alfonso Cuarón
Käsikirjoitus: J.K. Rowling, Steve Kloves
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Gary Oldman, David Thewlis, Michael Gambon, Alan Rickman, Robbie Coltrane

4-/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti