17.7.2013

Harry Potter ja liekehtivä pikari (2005)




Kun Harry Potterin nimi putkahtaa esiin Liekehtivästä pikarista, hänestä tulee ottelija kolmen velhokoulun väliseen huikeaan kamppailuun - Kolmivelhoturnajaisiin. Mutta Harry ei laittanut nimeään pikariin, joten kuka laittoi? Harryn pitää kohdata kuolettava lohikäärme, hurjat vesidemonit sekä lumottu labyrintti vain päätyäkseen julman Hänen-kenen-nimeä-ei-pidä-mainita kynsiin.
Paljon jätetään taas kirjan tapahtumista näyttämättä, tai niitä on muuteltu rankasti. Parhaiten ollaan menty metsään alussa, huispauksen mm-kisat käydään läpi minuuteissa ja siitä hypätään jo tylypahkaan turnajaisten kimppuun. Kaikista skippauksista huolimatta pituutta on kertynyt hitusen liikaa, ja varmasti siitä syystä loppukohtaus täräytetään purkkiin liian nopeasti. Kaikista pätkimisistä ja kirjan tapahtumien muunteluista huolimatta ihan kelvollinen elokuva, joka jatkaa sarjaa sen suuremmin epäonnistumatta.

Harry Potter ja liekehtivä pikari (2005)
Tyylilaji: Seikkailu, Fantasia
Kesto: 2h 30min
Ohjaus: Mike Newell
Käsikirjoitus: J.K. Rowling, Steve Kloves
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Roger Lloyd-Pack, Stanislav Ianevski, Timothy Spall

3-/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti