19.7.2013

The Hills Have Eyes (1977)




Carterien perhe ja Woodin pariskunta matkaavat autolla läpi Kalifornian autiomaan, päästäkseen peritylle hopeakaivokselle. Auto kuitenkin hajoaa kesken matkan, jättäen joukon keskelle armeijan vanhaa testialuetta. Yrittäessään löytää apua, he törmäävät alueen kallioluolissa asustavaan kannibaaliperheeseen. Todellinen painajainen alkaa, kun he joutuvat kerta toisensa jälkeen puolustautumaan kannibaalien raa'an brutaaleita hyökkäyksiä vastaan. Armottomassa taistelussa elämästä ja kuolemasta pätee vain yksi sääntö - tapa tai tule tapetuksi.
Taas vähän vanhempaa kauhutekelettä arvostelussa, tuoreemmat remake-kyhäelmät elokuvasta toki omistankin jo, mutta pitäähän sitä ensin katsoa miten alkuperäinen versio iskee. Eniten odotin kansikuvan rujon näköisen kaverin (näyttää oikeastikkin tuolta) esiintymistä, mutta vaisuksi jäi. Juoni oli kulunut mutta toimiva, kauhua löytyi vain hyvin ahdistavan tunnelman ja joidenkin brutaalien tapahtumien puolesta koska kannibaalityypeistä ei oltu kovin pelottavan näköisiä tehty. Miinusta rapsahtaa roimasti erittäin huonosta kuvanlaadusta etenkin yöllisissä kohtauksissa, mutta loppujenlopuksi Cravenin alkuperäinen The Hills Have Eyes on oikein kelpo pätkä vanhojen kauhuelokuvien ystäville.

Yön silmät - The Hills Have Eyes (1977)
Tyylilaji: Kauhu, Trilleri
Kesto: 1h 26min
Ohjaus: Wes Craven
Käsikirjoitus: Wes Craven
Pääosissa: Robert Houston, Michael Berryman, Russ Grieve, Susan Lanier, Dee Wallace-Stone

3-/5

3 kommenttia:

  1. Oliks toi noin vanha :o oli uuden veroinen

    VastaaPoista
  2. Olisi kiva nähdä tuo alkuperäinen, olen nähnyt kaksi ekaa 2000-luvun puolella tehtyä The Hills Have Eyes-leffaa ja ne eivät mielestäni olleet mitään hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä alkuperäinen on parempi, muutenkin näissä vanhemmissa elokuvissa on se oma fiiliksensä jota ei ole turhilla erikoistehosteilla pilattu.

      Poista