25.8.2013

Dante's Peak (1997)




Tulivuoritutkija Harry Dalton saapuu Dante's Peakin pikkukylään tutkimaan pitkään uinunutta tulivuorta. Vuori osoittaa yhä uudelleen ja uudelleen heräämisen merkkejä, eikä Dalton onnistu saamaan kyläläisiä vakuuttuneiksi lähestyvästä vaarasta ennenkuin on myöhäistä.
Katastrofielokuvat ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja nyt sain ensimmäistä kertaa katselluksi tämän tuhkantäyteisen pläjäyksen. Brosnan veti roolinsa tyylikkäästi, kuten toki herralta sopi odottaakkin. Dante's Peak keskittyy pelkän toiminnan lisäksi myös siihen tieteen aurinkoisempaan puoleen, aikaan ennen katastrofia. Vuoren purkautumiseen saakka elokuva onkin jopa mielenkiintoinen vaan heti kun taivas alkoi täyttyä tuhkasta, savusta ja lentävistä kivistä, muuttui meno puuduttavaksi. Kylää paineltiin ympäri ristiin rastiin, laavavirrat ylitettiin autolla tuosta vain ja tottakai päähenkilöt selvisivät rytäkästä miltei vahingoitta. Pienistä epäaitouksista huolimatta Dante's Peak oli ihan kelpo trilleri, joka kyllä kestää katselun.

Dante's Peak (1997)
Tyylilaji: Trilleri
Kesto: 1h 44min
Ohjaus: Roger Donaldson
Käsikirjoitus: Leslie Bohem
Pääosissa: Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Charles Hallahan, Jeremy Foley, Elizabeth Hoffman

3/5

1 kommentti:

  1. Pitäisikin katsoa tämä uudelleen. Ostin tämän kirpputorilta jo hyvä tovi sitten, mutta ei jostain syystä vielä ole päätynyt soittimeen asti. Ihan suhteellisen asiallinen leffa omienkin muistikuvieni mukaan.

    VastaaPoista