21.8.2013

Harry Potter ja Feeniksin kilta (2007)




Lordi Voldemort on palannut, mutta Taikaministeriö tekee kaiken voitavansa estääkseen velhomaailmaa saamasta totuutta selville. Ministeriö nimeääkin Dolores Pimennon uudeksi Tylypahkan pimeyden voimilta suojautumisen professoriksi. Pimento kuitenkin kieltäytyy opettamasta taikomista, joten Ron ja Hermione saavat vakuutettua Harryn salaa valmentamaan valikoitua oppilasryhmää tulevia velhosotia varten. Hirvittävä yhteenotto hyvän ja pahan välillä odottaa.
Ehdottomasti kehnoin Potter sekä kirjana että elokuvana. Tiilen paksuinen kirjako muka kääntyy hyvin vain hieman yli kahdentunnin mittaiseksi elokuvaksi, ei mitenkään. Tapahtumat vilisevät silmissä kuin pikakelattuna, kirjassa suunnattoman ärsyttävä professori Pimento on tässä sitäkin raivostuttavampi ja ah se ikuinen synkkyys. Mihin on kadonnut se ensimmäisistä Pottereista tuttu iloinen opiskelun tuoksina ja leppoisa meno. Joitakin kelpo oivalluksia toki löytyy ja sarjan ystävänä tottakai on pakko salaa pitää tästäkin vaikka juonenkäänteitä karsittaessa on karsittu pois liian iso osa kokonaisuutta.

Harry Potter ja Feeniksin kilta (2007)
Tyylilaji: Seikkailu, Fantasia
Kesto: 2h 12min
Ohjaus: David Yates
Käsikirjoitus: J.K. Rowling, Michael Goldenberg
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Ralph Fiennes, Imelda Staunton, Helena Bonham Carter, Gary Oldman,

2+/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti