13.8.2013

Joy Ride 2: Dead Ahead (2008)




Kun neljä kaverusta lähtevät tien päälle kohti Vegasia pitämään hauskaa, heillä ei ole aavistustakaan että tiedossa on primitiivisen kauhun värittämä, verinen trippi kohti ruumishuonetta! Kun nelikon auto hajoaa keskellä ei mitään, heidän on keksittävä keino päästä takaisin sivistyksen pariin. Heidän ratkaisunsa raivostuttaa kuitenkin Rusty Nailin - murhan- ja kostonhimoisen rekkakuskin, jolla on kyltymätön himo silpomiseen ja sadistiseen kidutukseen - eikä hän luovuta ennen kuin tilit on tasattu... yksi ruumiinosa kerrallaan!
Ensimmäisen osan jälkeisissä pakokaasuhöyryissä katsottu Joy Ride 2 ei tarjonnut sitä mitä odotin, mutta harvemmin jatko-osat siinä onnistuvatkaan. Leffan alkuvaiheilla on turvauduttu vanhaan tuttuun "auto sammuu eikä enää käynnisty" kikkaan. Epätoivoinen joukkio varastaa vanhan kunnon Rustyn auton ja pahaksi onnekseen köröttelevät hänen ohitseen, toivotonta. Ensimmäiseen osaan verrattuna "pääpahista" näytetään nyt paljon enemmän joka latistaa tunnelmaa. Tyylisuuntaa on hilattu enemmän kohti teinikauhuilua, verta lentää nyt huomattavasti enemmän ja ruumiinosia irtoilee. Samaa pimeyden ja hiljaisuuden tuomaa ahdistusta ei enää koeta, koska tosiaan väkivalta ottaa suuremmaan roolin. Jokatapauksessa elokuva onnistuu siinä mihin pyrkii, olemaan viihdyttävä ja jossainmäärin jännittävä katselukokemus. Lisäpisteet jälleen Rusty Nailin selkäpiitä karmivasta äänestä.

Joy Ride 2: Dead Ahead (2008)
Tyylilaji: Trilleri, Toiminta, Kauhu
Kesto: 1h 27min
Ohjaus: Louis Morneau
Käsikirjoitus: Bennett Yellin, James Robert Johnston
Pääosissa: Nicki Aycox, Nick Zano, Laura Jordan, Kyle Schmid, Mark Gibbon

3-/5

2 kommenttia:

  1. Tätä en ole vielä nähnyt, mutta jos elokuva saa lisäpisteitä Rusty Nailin äänestä, niin pitänee jossain vaiheessa katsoa. Ensimmäisen osan tehokkain juttu kun mielestäni oli nimittäin Rusty Nail ja suurelta osin sitä juuri sopivan ääninäyttelijän ansiosta. Tuo maininta siitä, että itse häntä näytettäisiin enemmän ei kyllä lupaile hyvää.

    Muuten, onko Ted Levine myös tässäkin elokuvassa Rusty Nailin äänenä? Kun ainakaan miehen filmografiaan ei sitä ole kreditoitu. Ensimmäisen elokuvan ekstroissa olevat eri ääninäyttelijöiden näytteet kun osoittavat hänen olleen se kenties täydellisin valinta rooliin.

    VastaaPoista
  2. Sori, löysinkin jo vastauksen kysymykseeni ja petyin suuresti.

    VastaaPoista