7.8.2013

Joy Ride (2001)




Kesäloma on juuri alkanut. Yliopiston keltanokka Lewis Thomas on päättänyt lähteä tien päälle noutamaan unelmiensa tyttöä, Vennaa. Lewisin romanttiset suunnitelmat ottavat takapakkia, kun hän joutuu pelastamaan ja poimimaan kyytiin isoveljensä, Fullerin. Veli houkuttelee Lewisin mukaan käytännön pilaan, jonka kohteena on yksinäinen rekkakuski. Nyt tämä rekkakuski - kasvoton ja hengenvaarallinen mielipuoli, joka tunnetaan ainoastaan radiossa lempinimellä "Rusty Nail" on päättänyt saada viimeiset naurut... ja makean koston.
Arvostelussa elokuva, jonka näin ensikerran vuosia sitten ja tykästyin siihen heti. Joy Ride tarjosi (ja tarjoaa edelleen) sopivasti jännitystä, toimintaa ja kutkuttavia juonenkäänteitä. Päähenkilöt sopivat rooleihinsa, kukaan heistä ei nouse liiaksi esille ja mikä tärkeintä, elokuva ei ole sellainen tyypillinen teinikauhupätkä jossa naisnäyttelijät ujeltavat palosireenin lailla jatkuvasti. Kuten takakansi kertoo, porukkaa piinaava kuski pysyy katsojille pimennossa muutamaa pikku vilausta lukuunottamatta, joka osallaan tuo mukaan arvoituksellisuutta armottoman pimeyden lisäksi. Mainio trilleri, joka kestää useammankin katselukerran. Suosittelen lämpimästi.

Joy Ride (2001)
Tyylilaji: Trilleri, Toiminta, Kauhu
Kesto: 1h 33min
Ohjaus: John Dahl
Käsikirjoitus: John Dahl, Clay Tarver
Pääosissa: Paul Walker, Steve Zahn, Leelee Sobieski

4-/5

2 kommenttia:

  1. Tämä on ihan makoisa jännäri. Jatko-osasta en tosin hirveästi välittänyt. Ohjaaja John Dahlin "Red Rock West" on myös katsomisen arvoinen pätkä, mikäli mielii tutustua lisää hänen töihinsä ja kyseistä leffaa ei ole vielä tullut nähtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Empä ole vielä kyseistä elokuvaa ehtinyt nähdä, kiitokset vinkistä! :)

      Poista