31.8.2013

The Day After Tomorrow (2004)




Kun ilmaston lämpeneminen käynnistää uuden jääkauden tulon, tornadot tasoittavat Los Angelesin, valtaisa hyökyaalto pyyhkäisee New York Cityn yli ja koko pohjoinen pallonpuolisko alkaa jäätyä. Ilmastotieteilijä Jack Hall, hänen poikansa Sam ja pieni selviytyjien joukko joutuu pakenemaan vahvistuvan supermyrskyn alta ja sinnittelemään hengissä vastassaan vihollinen, joka on voimakkaampi kuin mikään heidän aiemmin kohtaamansa: itse luontoäiti!
The Day After Tomorrow on kaikkien arvostelujen perusteella elokuva josta joko pitää tai sitten sitä vihaa. Itse pidän yleisestikkin katastrofielokuvista joten ei liene yllätys että myös tämä on mielekästä katseltavaa. Erikoistehosteet ovat näyttäviä, juoni noudattaa sitä tuttua "maapallo palasiksi hetkessä" kaavaa ja sensellaista pientä mukavaa kuten lajityypin elokuviin yleensä kuuluukin. Miinusta napsahtaa tietty epäaitouksista, muunmuassa päähenkilöiden kyky selvitä myrskyn "silmässä" jossa aivan kaikki jäätyy sekunneissa. Ehkäpä ilmastonmuutokseen perehtymättömät ihmiset saavat elokuvasta jonkinlaista pientä oppia. Tasapaksu elokuva, ei mitään järisyttävän hienoa eikä huonoa.

The Day After Tomorrow (2004)
Tyylilaji: Draama, Trilleri
Kesto: 1h 58min
Ohjaus: Roland Emmerich
Käsikirjoitus: Roland Emmerich
Pääosissa: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum, Ian Holm, Sela Ward, Arjay Smith

3/5

2 kommenttia:

  1. Tuo mainitsemasi jäätymiskohtaus huvitti kyllä itseäkin. Elokuvan sankarit siis oikeasti juoksevat pakkasta karkuun... No joo, mutta ihan hauska katastrofielokuva tämä oli omastakin mielestä, kunhan ei mieti liikoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näimpä, puhumattakaan kirjaston ovesta joka pysäyttää paukkupakkasen mennentullen!

      Poista