16.8.2013

The Usual Suspects (1995)



Viisi taparikollista - Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Benicio Del Toro, Kevin Pollak ja Stephen Baldwin - kietotuvat elokuvan labyrinttimäiseen juoneen, jossa on mukana lähes legendaarinen mieltä kutkuttava rikollispomo Keyser Söze. Kun miehet vastahakoisesti suostuvat tekemään keikan Sözelle, kaikki näyttää pomminvarmalta ja rutiininomaiselta... vaan onko se sitä?
Vaikka sitä nyt on tullut monien eri näyttelijöiden tekeleitä katsottua, oli tässä elokuvassa itselleni suhteellisen tuntemattomia mutta laajalti arvostettuja naamoja riittävästi. Epäillyt on ilmeisen arvostettu elokuva joten pakkohan se oli itsekkin katsella, ainahan hyvät trillerit kelpaavat. Alusta lähtien olin sitä mieltä että ei todellakaan olisi kannattanut aloittaa katsomista väsyneenä, juoni nimittäin oli täynnä jos jonkinlaista kiemuraa ja koukeroa jotka vaativat aivotyöskentelyä. Siitäpä syystä osa varmasti tärkeistäkin juonikuvioista meni ohi ja katselu oli entistäkin hankalampaa. Vasta aivan lopussa hommasta alkoi saada kiinni tarinan muokkautuessa yhdeksi paketiksi. Täytyy katsoa elokuva lähiaikoina uudelleen virkeänä, siihen saakka täytyy tyytyä tähän arvosanaan joka tuli hyvin pitkälti suurenmoisen yllätyksellisen loppuratkaisun vuoksi.

The Usual Suspects - Epäillyt (1995)
Tyylilaji: Rikos, Trilleri, Draama
Kesto: 1h 43min
Ohjaus: Bryan Singer
Käsikirjoitus: Christopher McQuarrie
Pääosissa: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Stephen Baldwin, Kevin Pollak, Benicio Del Toro, Chazz Palminteri, Pete Postlethwaite

2½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti