21.9.2013

Hohto (1980)




Jack Torrance saapuu Overlook-hotelliin vaimonsa ja poikansa kanssa. Onko Torrence ollut siellä ennen Vastaus löytyy aavemaisesta mielipuolisuuden puuskasta.
Illan hämärissä elokuvahyllyä tutkiessani nappasin sieltä käteeni kyseisen itselleni ennennäkemättömän (oi kyllä) ja laajalti arvostetun mestariteoksen. Täytyy tämänkin kohdalla todeta arvostuksen olevan paikallansa, loistava elokuva kaikin puolin! Meno on paikoitellen melkoisen ahdistavaa katseltavaa, psykologista kauhua siis on tarjolla rutkasti. Nicholson on roolissaan todella vakuuttava, käsittämättömän hyvin kaveri kykenee heittäytymään rooliin kuin rooliin. Dannyn vispaillessa ympäri hotellin autioita käytäviä odottaa jatkuvasti nurkan takaa tulevan jonkin uuden niskavillat pystyyn nostattavan outouden. Ilmeisesti elokuva eroaa alkuperäisteoksesta jonkin verran, täytyy siis jossain välissä syventyä itse kirjan pariin. Ja juurihan eilen luin Kingin kirjoittaneen jatko-osan Hohdolle! Ikinä näistä parhaimmista taikka huonoimmista elokuvista ei keksi paljoa kirjoitettavaa, täytyy siis vain todeta että katsokaa ja kokekaa itse, ette pety!

Hohto - The Shining (1980)
Tyylilaji: Trilleri, Kauhu, Draama
Kesto: 1h 55min
Ohjaus: Stanley Kubrick
Käsikirjoitus: Stanley Kubrick, Stephen King, Diane Johnson
Pääosissa: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Scatman Crothers, Danny Lloyd

4/5

1 kommentti:

  1. Hohto on kyllä ihan helkkarin hyvä sekä kirjana että leffana. Itse tykkään enempi kirjasta kuin leffasta muuten, paitsi leffassa on mielestäni parempi loppu.

    VastaaPoista