3.10.2013

Haute Tension - kiihtyvää kauhua (2003)




Ystävykset Marie ja Alex lähtevät opiskelemaan ja rentoutumaan Alexin vanhempien mökille. Viikonloppu, jonka piti olla leppoisa, muuttaa illan hämärtyessä luonnettaan kun helvetti koputtaa oveen... Raaka, mielipuolinen tunkeilija ottaa Alexin vangikseen ja teruastaa tämän perheen. Marie on yksin - ja ainoa joka voi pelastaa ystävänsä veriseltä lopulta. Murhaaja tuntuu kuitenkin aina olevan askeleen edellä.
Yllättävän hyvä elokuva on kyseessä. Menoa ja meininkiä riittää alusta asti, verta virtaa suhteellisen reilusti ja jännitys säilyy yllä. Tappaja on sopivan karski likaisena, pervona miehenä mutta muut näyttelijät eivät niinkään säväyttäneet. Miinusta rapsahtaa siitä että elokuva sattui olemaan englanniksi dubattu, kun taas huulet liikkuivat häiritsevästi eri tahtiin! Loppuratkaisukaan ei hurraahuutoja herättänyt, se ei kertakaikkiaan sopinut millään lailla kuvioon... Ei hassumpi elokuva kuitenkaan, kannattaa katsoa!

Haute Tension - kiihtyvää kauhua (2003)
Tyylilaji: Kauhu
Kesto: 1h 27min
Ohjaus: Alexandre Aja
Käsikirjoitus: Alexandre Aja, Grégory Levasseur
Pääosissa: Cécile De France, Maïwen Le Besco, Philippe Nahon

3½/5

2 kommenttia:

  1. Tämä tuli nähtyä vuosia sitten "Night Visions"- leffafestivaaleilla. Elokuva keräsi paikoittain raukuvia aplodeja ja ihmiset taputtivat seisaallaan, kun lopussa murhaaja kaivaa sen sirkkelivekottimen esille ja lähtee jahtamaan päähenkilöä pitkin metsää. Alexandre Aja on mielenkiintoinen ohjaaja, jolle soisi tulevaisuudessa paljon mielenkiintoisia projekteja ohjattavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli tuossa juuri julkaistua yhden arvostelun verran lisää ranskalaista laatukauhua. Jospa sitä itsekkin joskus saisi raahauduttua Night Visionsiin, mutta toistaiseksi olen tyytynyt katselemaan noita tuntemattomia mestariteoksia ihan näin kotisohvalta! :)

      Poista