14.11.2013

Erämaan armoille (2007)




Erämaan armoille on tositarina Christopher McCandlessin elämästä. McCandless on nuori mies, joka hylkää mukavan elämänsä ja hakee vapautta kiertolaiselämästä. Seikkailun polut vievät hänet Alaskan erämaahan, jossa hän kohtaa elämänsä suurimman haasteen.
Pitkään haussa ollut elokuva tuli vihdoin katseltua ja ei voi muuta kuin kehua. Erämaan armoille on kertakaikkisen loistava ja koskettava tarina miehestä joka teki erittäin radikaalin ja mielipiteitä halkovan ratkaisun elääkseen aidon ja puhtaan elämän. Näyttelijät ovat loistavia ja he onnistuvat luomaan lähes jokaisesta hahmosta omalla tavallaan sympaattisen persoonan. Maisemat matkan varrella olivat silmiä hivelevän kauniita. Pitkästä aikaa elokuva joka oikeasti pisti miettimään tätä kaikkea mitä meille ihmisille on annettu ja mikä jo suurilta osin on onnistuttu pilaamaan. Vaikka elokuva kestääkin lähes kaksi ja puoli tuntia, tuntuu tuo aika hyvin lyhyeltä ja tarinassa olisikin potentiaalia vaikka pieneksi sarjaksi. Epäkronologisesta tapahtumajärjestyksestä ja McCandlessin perheen masentelun edesottamuksien jokseenkin liiallisesta kuvaamisesta ainoat miinukset, muuten täydellinen elokuva. Suosittelen!

Erämaan armoille - Into the Wild (2007)
Tyylilaji: Draama
Kesto: 2h 22min
Ohjaus: Sean Penn
Käsikirjoitus: Sean Penn, Jon Krakauer
Pääosissa: Emile Hirsch, Kristen Stewart, William Hurt, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, Jena Malone, Hal Holbrook, Catherine Keener, Brian Dierker

5-/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti