9.2.2014

2012 (2009)




Kaupungit luhistuvat ja mantereet murenevat, kun maailma kohtaa apokalyptisten mittasuhteiden katastrofin. 2012 näyttää maailmanlopun maiseman ja kertoo elämästä ja kuolemasta sankarillisessa taistelussa.

Katastrofielokuvien guru Roland Emmerich ohjaa tämänkin rymistelypätkän joka on niittänyt ilmestymisensä jälkeen rutosti haukkuja. Ehkä leffasta ei pidetä periaatteen vuoksi, jos kaveri vihaa niin minäkin vihaan.. Kuitenkin se on tuottanut melkoisen määrän kahisevaa joten ihan mistään turhakkeesta ei liene kyse. Perinteinen perhedraama saa uuden käänteen kun vanhat asuinalueet valahtavat maan sisään. Jos kaipaa elokuvalta kunnon juonta niin 2012 kannattaa jättää väliin. Sensijaan ryminää ja erikoistehosteiden ilotulitusta saadaan seurata ihan riittämiin koska pituuttakin leffalla on aika huimasti, jopa liikaa. Harmittavan moneen otteeseen pisti silmään miten aika pysähtyi taustalla joidenkin jättäessä jäähyväisiään tai muuta vastaavaa jonka jälkeen meno taas jatkui ennallaan. Köykäisestä juonestaan ja monista moittimisen aiheista huolimatta varsin viihdyttävä esitys jossa menoa ja meininkiä riittää yllinkyllin. Jos tykkäät aivot narikkaan viihteestä jossa pilvenpiirtäjät romahtelevat ja hävitys valtaa maapallon niin 2012 on ehdottomasti katsomisen arvoinen.

2012 (2009)
Tyylilaji: Sci-fi, Toiminta, Draama
Kesto: 2h 31min
Ohjaus: Roland Emmerich
Käsikirjoitus: Roland Emmerich, Harald Kloser
Pääosissa: John Cusack, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Thandie Newton, Oliver Platt, Woody Harrelson, George Segal, Danny Glover, Zlatko Buric

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti