16.2.2014

Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 1 ja 2 (2010, 2011)







Harry, Ron ja Hermione lähtevät vaaralliselle matkalle tarkoituksenaan tuhota hirnyrkit ja siten kukistaa kuolemattomuuden saavuttanut Voldemort. Pakomatkalla kolmikko on täysin oman onnensa nojassa, ja pimeyden voimat tekevät kaikkensa erottaakseen heidät toisistaan. Samaan aikaan velhomaailmasta on tullut vaarallinen paikka. Pelätty sota on alkanut, ja Pimeyden lordi on kaapannut vallan taikaministeriössä ja Tylypahkassa vangitsemalla kaikki mahdolliset vastustajat. Valitusta tulee takaa-ajettu, kun Voldemort antaa kuolonsyöjille käskyn etsiä Harry ja tuoda hänet elävänä.

Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 1 (2010)
Tyylilaji: Fantasia, Seikkailu
Kesto: 2h 20min
Ohjaus: David Yates
Käsikirjoitus: J.K. Rowling, Steve Kloves
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Alan Rickman, Helena Bonham Carter, Jason Isaacs, Ralph Fiennes, Tom Felton

3½/5

------------
Sentään vihdoin ymmärrettiin jättää puolet tarinasta pätkimättä, mutta epäilen silti ainoan syyn tähän viimeisen elokuvan "jakamiseen" liittyvän puhtaasti rahaan. Itse jätin suosiolla ensimmäisen osan katsomatta ennen viimeistä ja tarinan lopullisesti päättävää finaalia, sillä mitäpä ideaa siinä olisi jättää tarina kesken vuodeksi kun ne voi katsoa yhden illan aikana putkeen ja siitäpä syystä arvostelenkin ne yhtenä pakettina. Kirjana Kuoleman varjelukset kirjana oli yksi sarjan suosikeistani, kolmikon pakoretki oli nimittäin luettuna ja itse mielessä kuvitettuna paljon mielenkiintoisempi kuin näin elokuvana. Erikoistehosteiden ilotulitusta riittää tuontuosta ja jälleen synkkyys on omaa luokkaansa. Vuosia kestänyt elokuvasarja päätetään pitkään toiminnantäyteiseen kohtaukseen, jossa paha saa vihdoin palkkansa. Unohtamatta tietysti kaiken kruunaavaa "vuosia myöhemmin" (jossa muuten olisi potentiaalia kokonaan uudelle kirjasarjalle uusine kommelluksineen) osiota, joka oli kuin olikin tajuttu filmata. Nyt kun Harry Potterit on saatu päätökseen on ne hyvä haudata kaapin uumeniin odottamaan tulevaisuuden katselukertoja.
------------

Eeppisessä finaalissa taistelu velhomaailman hyvän ja pahan voimien välillä laajentuu avoimeksi sodaksi. Panokset eivät koskaan ole olleet korkeammat, eikä kukaan ole turvassa. Onko Harryn uhrattava kaikki lopullisessa välienselvitelyssä lordi Voldemortin kanssa? Kaikki päättyy tähän.


Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 2 (2011)
Tyylilaji: Fantasia, Seikkailu, Toiminta
Kesto: 2h 10min
Ohjaus: David Yates
Käsikirjoitus: J.K. Rowling, Steve Kloves
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Alan Rickman, Maggie Smith, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane, Bonnie Wright

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti