16.2.2014

Harry Potter ja puoliverinen prinssi (2009)




Kun lordi Voldemort tiukentaa otettaan sekä jästien että velhojen maailmasta, Tylypahka ei ole enää turvallinen paikka. Harry epäilee, että vaaroja piilee linnan sisälläkin, mutta Dumbledore haluaa lähinnä valmistella Harrya viimeiseen taisteluun, joka lähestyy nopeasti. Yhdessä he etsivät ratkaisua Voldemortin suojauskeinoihin, ja siksi Dumbledore värvää vanhan ystävänsä ja kollegansa Horatius Kuhnusarvion, jolla on hallussaan elintärkeää tietoa. Välienselvittelyn häämöttäessä romanssi kukkii Harrylle, Ronille, Hermionelle ja heidän luokkatovereilleen. Rakkautta on ilmassa, mutta vaara vaanii edessä, ja Tylypahka ei ole ehkä enää entisensä.
Synkemmäksi mennään, tarinan lopulle pedataan pohjaa ja kirjaa kahlataan läpi pikavauhtia. Siinäpä se nopea arvio tästä elokuvasta olikin. Yates epäonnistui edellisenkin elokuvan osalla pahasti, ja niin kävi nytkin. Kertakaikkisen tylsä ja pitkästyttävä yritys josta on jälleen jätetty rutkasti tavaraa pois. Erikoistehosteilla kikkailun sijaan olisi voitu keskittyä alkuperäisen tarinan vaalimiseen. Potter on silti aina Potter.

Harry Potter ja puoliverinen prinssi (2009)
Tyylilaji: Fantasia, Seikkailu, Draama
Kesto: 2h 27min
Ohjaus: David Yates
Käsikirjoitus: J.K. Rowling, Steve Kloves
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Alan Rickman, Bonnie Wright, Michael Gambon, Maggie Smith, Tom Felton, Jim Broadbent, Jessie Cave

2½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti