23.2.2014

Pakojuna (1985)



Manny on syrjäisen, Alaskassa sijaitsevan vankilan kovin asukki, joka ryhtyy uskaliaaseen pakoyritykseen sellitoverinsa Buckin kanssa. Kaksikko matkaa kohti vapautta rahtijunan salamatkustajina, mutta kun kuljettaja menehtyy sydänkohtaukseen ovat karkurit ansassa hirveää vauhtia jyräävässä kuolonloukussa. Karkureista alkaa tuntua kuin he olisivat yksin koko maailmaa vastaan... kunnes he löytävät kauniin ratalaitoksen työntekijän, joka on kaksikon tapaan epätoivoinen - ja yhtä halukas pysymään hengissä!
Olen muutaman elokuvan nähnyt aiheesta vankilapako ja tämä kalpenee niiden rinnalla vain hieman. Julkaisun kehnosta laadusta en valita, se tuntuu jopa omituisesti sopivan muutenkin hyvin synkkään menoon. Jon Voightilta loistorooli mutta jokseenkin liian rajattu tapahtumaympäristö (ihan ymmärrettävää koska juna keskellä ei mitään) tekee elokuvasta vähän liian suppean. Toimintaa riittää läpi koko matkan ja sen vuoksi Pakojuna onkin loistoviihdettä genren ystäville.

Pakojuna - Runaway Train (1985)
Tyylilaji: Toiminta, Trilleri
Kesto: 1h 46min
Ohjaus: Andrei Kontsalovski
Käsikirjoitus: Djordje Milicevic, Paul Zindel
Pääosissa: Jon Voight, Eric Roberts, Rebecca De Mornay, Kyle T. Heffner, John P. Ryan

3-/5

1 kommentti:

  1. Täytyy myöntää, että tämä oli kyllä pettymys. Ottaen huomioon, että alkuperäinen idea tuli sentään Akira Kurosawalta...

    VastaaPoista