9.2.2014

Ytimessä (2003)



Geofyysikko tohtori Josh Keyes on saanut selville kauhistuttavan tosiasian: maan keskipiste on lakannut pyörimästä. Planeetan magneettikenttä heikkenee ja vain muutamassa kuukaudessa maa tuhoutuu. On kuitenkin olemassa toivonkipinä: tohtori Keyesin ja huippuasiantuntijajoukon lähettämnen maanalaisella aluksella planeetan keskipisteeseen. Koska ihmiskunnan kohtalo on hiuskarvan varassa, tiedemiesten ja aluksen miehistön on tehtävä jotain ennennäkemätöntä - heidän on räjäytettävä ydinlataus saadakseen Maan ytimen taas toimimaan.
Ytimessä osoittautui suhteellisen kököksi leffaksi. Vaikka aihe sinänsä on harvemmin elokuvissa nähty ja jokseenkin mahdollinen, oli elokuva silti äärettömän tylsä. Puolet ajasta katseltiin maan sisään sukeltavan putken ikkunoista näkyvää mössöä, ymmärrän, aineiden oikeaa koostumusta on varmasti vaikea heittää hatusta mutta silti. Koko reissusta on saatu venytettyä melkoisen pitkä seikkailu. Alkuun ajattelin että okei, putki kairautuu suoraa reittiä maan ytimeen, pam ja se siitä mutta se mutkitteli ja kiemurteli kuin mikäkin mato konsanaan, kas kun eivät takaisin päätyneet sillä menolla. Rutosti epäloogisuuksia, tylsiä jaaritteluja ja onnettomia erikoistehosteita. Sekavaa ja koomista puuroa vailla juurikaan mitään hyvää, okei näyttelijöiden valinta ei sentään mennyt niin metsään. Kehnoin hieman suuremman budjetin tiedeleffa jonka olen nähnyt.

Ytimessä - The Core (2003)
Tyylilaji: Sci-fi, Trilleri
Kesto: 2h 9min
Ohjaus: Jon Amiel
Käsikirjoitus: Cooper Layne, John Rogers
Pääosissa: Aaron Eckhart, Hilary Swank, Stanley Tucci, Delroy Lindo, DJ Qualls, Richard Jenkins, Christopher Shyer

1½/5

1 kommentti:

  1. Tämä leffa on kyllä logiikaltaan aivan vertaansa vailla. Mennään maapallon sisään ja räjäytetään siellä ydinpommi? Ööö, okei... Koomista on myös se, että "Armageddonissa" lähetettiin öljynporaajia avaruuteen ja "Ytimessä" taas passitetaan astronautit maan sisään... Näin se Hollywood toimii ;D

    VastaaPoista