16.8.2014

The Expendables 3 (2014)




The Expendables 3 kertoo edellisien osien tapaan palkkasoturiryhmä The Expendablesista, joka ajautuu yhteenottoihin entisen jäsenensä ja nykyisen asekauppiaan Conrad Stonebanksin kanssa. Stonebanksin tehtävä on tuhota Barney Rossin johtama poppoo, ja hänellä on apunaan omat, astetta suuremmat joukkonsa jotka eivät ole valmiita antamaan armoa.
Sarjan kolmas osa jatkaa samaa tuttua kaavaa eli rytinää ja mäiskettä riittää yllinkyllin. Toimintaa piisaa heti alkuminuuteista aivan loppuun saakka. Vanhojen tuttujen ja toimivien kovanaamojen joukkoon liittyy uusia toimintaleffoista tai painikehistä tuttuja kasvoja ja mielestäni juuri tämä "kootaan kaikki sankarit yhteen leffaan" osuu ja uppoaa edelleen. Stallone varastaa jälleen pääroolin itselleen, mutta jää mukavasti sivuun Banderasin ja Snipesin viedessä huomion loistavilla huumoripainotteisilla hahmoillaan. Schwarzenegger latelee yhä legendaarisia heittojaan ja saapa hänkin hieman enemmän valkokangasaikaa kuin muissa osissa. Gibson ja Ford piristävät välillä hieman kangistuvaa menoa tuntuvasti ja saatiimpa mukaan ripaus naiskauneuttakin. Kaikista pienistä kompastumisista ja suhteellisen kököistä erikoistehosteistaan huolimatta voisin melkein väittää The Expendables kolmosen olleen sarjan paras osa ja oletankin että mielipiteeni muodostui juurikin niistä huumorinripauksista joita oli rytinän sekaan lisätty.

The Expendables 3 (2014)
Tyylilaji: Toiminta, Seikkailu, Trilleri
Kesto: 2h 6min
Ohjaus: Patrick Hughes
Käsikirjoitus: Sylvester Stallone, Dave Callaham
Pääosissa: Sylvester Stallone, Jason Statham, Wesley Snipes, Randy Couture, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Harrison Ford, Antonio Banderas, Dolph Lundgren, Ronda Rousey

3½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti